etäsuunnittelun haasteita: millaiset ikkunat?

Kun suunnittelee koko taloprojektin etänä, niin eteen tulee väistämättä muutamia haasteita. Yksi tuli vastaan tänään. Tai oikeammin asia on ollut pöydällä jo pidempään, mutta vasta nyt sain tartuttua puhelimeen ja aloitettua selvitystyön. Kyse on siis ikkunoista. Ikkuna on ikkuna, ajattelin minä, kun talopaketin sopimusta allekirjoitettiin. Voiko niissä paljoa eroa olla? Onnellisesti elin kevään mielessäni kuva aidon ja alkuperäisen Ladon ikkunoista. Siis niistä ihanan listattomista, tumman harmaista, siroista ja pelkistetyistä ikkunoista. Samat ikkunat olivat tulossa meidänkin taloon. Tai sitten ei. Pitkällisen nettitutkimuksen tuloksena huomasin että Ladon ikkunoissa on suuria eroja. Ei kuin puhelin käteen ja selvittämään millaiset ikkunat meille on tulossa.

Haastavaksi asian tekee, kun en ole yhtään Latoa elävältä nähnyt.. Puhelinkeskustelukin Kannustalon kanssa meni aika pitkälti visioinniksi. Kokeilin mieltää mielessäni karmien ja listojen rajapintaa ja käsittää miten eri vaihtoehdot koostuvat. Enkä ole vieläkään ihan varma, tiedänkö vieläkään millaiset ikkunat meille tulee – siis ulkonäöllisesti. Lopputuloksena oli kuitenkin, että mikäli haluamme listattomat ikkunat, tulee se olemaan todella vaikeaa. Rahtisyistä ikkunoiden asennusta on muutettu alkuperäisen Ladon ajoilta. Eikä tässä kaikki. Ikkunalistoja on tarjolla vain valkoisia. Nyt siis pohdintaan että ostammeko itse käsittelemättömät listat, jotka sitten maalataan oikean harmaan sävyisiksi, vaihdammeko ikkunoiden karmien värin valkoiseksi vai koettelemmeko meidän tulevan timpurin hermoja pyrkimällä listattomaan vaihtoehtoon. Yksi kolmesta olisi valittava. Te jo Latoja rakentaneet tai edes sellaisessa vierailleet, kertokaapa kokemuksianne!

Ikkuna haasteita, kannustalon Lato

Kuvat Kannustalolta sekä Talosanomista

 

7 kommenttia artikkeliin ”etäsuunnittelun haasteita: millaiset ikkunat?

 1. Hei,

  meidän Harmajan ikkunalistat otettiin valkoisena Kannustalolta ja maalattiin itse harmaiksi. Olemme tyytyväisiä ratkaisuun 🙂

  Terveisin,
  kuvassa näkyvä raitasukkahousu 🙂

  1. Hyvä kuulla! Toisaalta kuuli,n että valkoisen päälle maalaaminen oli tuottanut hieman harmaita hiuksia, ja olivat suositelleett käsittelemättömiä listoja. Mutta siis tämän perusteella ei ole niin hätä vaikka valkoiset listat tulisivatkin! Hienoa tietää!

 2. Miten teillä asiat ratkesivat ikkunoiden listattomuuden suhteen? Eilen näimme latoesittelyssä ikkunat, jotka olivat listattomat, mutta niitä oli upotettu (sisältä katsoen) normaalia enemmän seinään. Jäimme miettimään, että mitä muita listattomia vaihtoehtoja olisi.

  1. Listattomuus ikkunoiden osalta on vieläkin työnalla, eikä lopullista ratkaisua ole löytynyt – monta ideaa kylläkin. Jouluntienoilla olisi tarkoitus työstää ikkunoiden reunat kuntoon, eli silloin viimeistään jotain on kehitettävä.

   Räätälöidyt Ladot eivät ole perusolemukseltaan suunniteltu listattomiksi. Sekä avattaviin että kiinteisiin ikkunoihin tulee smyygilista, jonka rajapinta kipsilevyyn tulisi peittää listalla. Jos tuota listaa ei halua, niin rajapinta pitäisi pakkeloida. Tuossa on kuitenkin aina vaarana, että puun ja kipsilevyn rajapinta elää, jolloin syntyy halkeamia. Jukalla oli tuohon jokin idea. Myös smyygilista on lista ja jos vain seinäpinna pakkeloi, niin jää ikkunan rajapintaan lista näkyviin. Ajattelinkin testata Jukan hermoja ja pakkeloida myös ikkunan puoleisen osan listasta – jos tuo nyt edes on mahdollista.

   Jos olet nähnyt Ladon sisennetyillä ikkunoilla (niin kuin kivitaloissa), on kyseessä todennäköisesti asuntomessuilla lanseerattu uusi mallisto. Itse en messuille päässyt (ulkomailla kun olimme), mutta kuvista katselin, että ikkunaratkaisu uudessa mallistossa oli aivan toinen kuin vanhoissa mallistoissa. Kokeilin kysellä tuota meillekin, mutta Kannustalo ei ollut kovin innokas myymään. Vetosivat todella korkeaan hintaa, mutta epäilen josko tuotantolinja ei ollut vielä ihan valmiina. Kannattaa siis kysyä reilusti Kannustalolta mitä ratkaisuja olisi ja mitä voisi omaan pakettiinne saada (riippuu paljon onko räätälöity vai valmistalo).

   Sainko selitettyä suunnilleen tajuttavasti? Meinasin muuten viikonloppuna kysyä teiltä päin mitä olette ikkunan listoista miettineet ja josko teillä olisi hyviä ideoita pöydällä 🙂

 3. Kyllä luulen ymmärtäneeni mitä tarkoitit. Se miten eilisessä esittelyssä listattomuus oli toteutettu näkyy seuraavissa linkeissä:


  Edustaja lupasi selvitellä tämän hintaa. Kertoi sen olevan luonnollisesti haastavampi tapa, mutta mahdollinen. Tämä aiheuttaa sen, että mm. ikkunapelti joudutaan tekemään modattuna.

  Mies on kuulemma jossain nähnyt joskus version, jossa kipsilevy päätetään päätelistalla, joka siistii kipsilevyn päätypinnan. Levyn ja smyygin väliin jää näin ollen millin-kahden rako. Päätelista kitataan näkymättömäksi.

  1. Meilenkiinoinen ratkaisu noissa lähettämissäsi linkeissä. Vaatii tosiaan varmasti erityisjärjestelyjä. Onkohan tuossa seinä paksumpi vai ikkuna kapeampi kuin normi versiossa? Ei miehelläsi sattuisi olemaan kuvaa tuosta toisesta vaihtoehdosta? Kuulostaa sekin mielenkiintoiselta. Tällä hetkellä kaikki neuvot ovat tervetulleita 🙂

 4. Ei ole kuulemma tähän hätään kuvaa. Pitää yrittää kaivella. Kannustalon edustajan mukaan ikkuna on sama ja seinä sama, ainoastaan ikkuna on ulompana (josta johtuen juuri esim. se ikkunapelti ei ole yhtä syvä).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s