kotoisa keittiö

Meillä pohjaratkaisun suunnittelu lähti liikkeelle, mistäpä muusta kuin, keittiöstä. Tämä ei tarkoita sitä, että suunnittelimme ison ja hulppean keittiön massiivisine kaappiriveineen. Enemmänkin sitä, että saimme juuri meille tärkeät toiminnot mahdutettua sopivan pieneen keittiöön ja samalla sijoitettua keittiön meille parhaiten toimivaan paikkaan. Alusta asti oli selvää, että keittiöstä tulee keskeinen osa olohuonetta ja halusin esteettömän näkymän keittiöstä ruokailutilaan ja olohuoneeseen.

Koska keittiö on varsin näkyvällä paikalla, asettaa se omat ehtonsa keittiön ulkonäölle ja toiminnoille. Pyrimme rikkomaan olohuoneen ja keittiön rajaa ja tuomaan olohuonetta osaksi keittiötä, rakentamalla kirjahyllyn saarekkeeseen. Toisaalta pehmennämme keittiömäistä ilmettä sijoittamalla pienet kodinkoneet vetolaatikkoon, josta ne voidaan aina tarvittaessa nostaa pöydälle, sekä integroimalla isommat koneet kalusteovien taakse.

Pitkään pohdimme mustan ja valkoisen keittiön välillä ja nyt vaikuttaa siltä, että valkoinen keittiö on viemässä voiton. Suuri syy tähän on sillä, että oikeasti hyvännäköisiä mustia kaapinovia ei ole helppoa löytää ja jos johonkin helmeen olen sattunut törmäämään, niin se on aina ollut sieltä kalleimmasta hintaluokasta. Valkoinen on varma valinta ja antaa enemmän liikkumatilaa olohuoneen muissa sisustusvalinnoissa. Mattavalkoista pintaa pehmennämme tammitasolla, jonka sävytämme itse halutun laiseksi. Samalla tuomme kokovalkoisuuteen kontrastia mustilla yksityiskohdilla, kuten vaaka vetimillä, kattolampuilla ja täysmustalla uunilla.

Mitä mieltä olet? Ensimmäinen piirroskuva olohuoneesta päin.

Puronmutka - keittiö-03

Saareke, eli siis niemeke keittiöstä katsottuna

Puronmutka - keittiö-05-05

Takaseinän kaapistot

Puronmutka - keittiö-04

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s