Omantunnon tuskaa

Kuinka moni teistä tuntee huonoa omaatuntoa uuden talon rakentamisesta? Kaikki tuotteet, jotka taloon laitetaan, ovat pääsääntöisesti uusia ja lisäksi kaikki tulevat omissa erillisissä pakkauksissaan. Pahvia ja muovia tulee ovista ja ikkunoista. Ajatteleeko kukaan muu, miten järjetöntä tämä oikeastaan on? Kulutusta tulisi vähentää, mutta minusta tuntuu, että meidän perhe on käyttänyt seuraavan 50 vuoden varastot täyteen. Olisin halunnut tehdä talon ekologisista materiaaleista, mutta ne harvat markkinoilla olevat ekologiset talot edustivat sellaista hintalappua, johon meillä ei vain ole varaa. Onneksi Kannustalon tukevat rakenteet, maalämpöpumppu ja hyvä IV-kone pienentävät lämmityskuluja nykyisestä huomattavasti, eli jossain se hiilijalanjälki ainakin pienenee. Olisi kuitenkin kiva tietää, paljonko pitäisi lämmityksessä säästää, että saisi kirittyä umpeen uusien materiaalien tuotossa kuluneen energian. Veikkaan että aika paljon.

Muutamia tuotteita olen myös onnistunut haalimaan tori.fistä, kuten parit hanat, mutta ei läheskään tarpeeksi. Suuri syy on meidän syrjäinen sijainti. Useimmat tuotteet ovat myynnissä Uudellamaalla, eli noin 1000 kilometrin päässä. Logistiikka on hieman haastavaa, varsinkin kun yksityiset henkilöt, varsin ymmärrettävästi, eivät ole innokkaita laittamaan tuotteita postilla / matkahuollon kautta.

Mutta toivosta ei saa luopua. Jos talo rakenteineen onkin uuden karhea, niin ehkäpä sisustuksessa voimme petrata. Olen kateellisena seurannut Asuntomessujen Talo Luckia, joka ainakin sisustusmateriaaleissa on onnistunut ihailtavan hyvin käyttämään second hand tavaroita. Ehkäpä meilläkin. Muutamat keskeiset huonekalut (sohva, nojatuoli ja baarituolit) ostamme uutena, mutta loput tavaroista saamme toivottavasti tehtyä itse tai hankittua kirpputoreilta. Toivossa on hyvä elää! ja ainakin minun huono omatunto saa tuosta ajatuksesta hieman lohtua.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s