Sneak Peak: takka

Takan valintaa mietimme pitkään. Lopulta päädyimme Linnatulen Johannes takkaan. Vaakakupissa painoivat ennen kaikkea kulmamallinen luukku, joka näkyisi paremmin koko olohuoneeseen, sekä mattamustat luukun reunukset. Lisäksi kun jälleenmyyjä vakuutteli, että takka on helppo muurata omin voimin, teimme kaupat. Malliston mukainen rappaus jätettiin kuitenkin paketista pois, sillä olimme jo alusta lähtien mieltyneet Tikkurilan tuntokivimaaliin sekä takan, että takaseinän pinnoitteena. Pitkään mietin pitäisikö takan olla kuitenkin valkoista kiveä, jolloin musta luukku erottuisi vielä kauniimmin, mutta nyt kun näen tuon syvän harmaan elävän sävyn, joka sointuu hienosti ikkunoihin, niin olen ihan myyty. Rouheassa harmaassa kivipinnassa heijastuu Lapin luonnon karuus ja erämetsän ikiaikainen rauhallisuus. Tuosta tulee vielä kaunis – kunhan saamme luukut paikalleen ja tulen takkaan!

tikkurilan tuntokivipinnoite takkaan Tikkurilan tuntokivipinnoita takkaan

Linnatulen Johannes takka kivipinnoitteella

Linnatulen Johannes takka

5 kommenttia artikkeliin ”Sneak Peak: takka

  1. Mahtava takka! Meillä on pyöritelty leivinuunisuunnitelmia. Juuri eilen puhuttiin tuosta samaisesta tunto-pinnotteesta siihen pintaan, ja vielä aika samassa sävyssä. Hassua. Teillä alkaa näyttämään aika valmiilta, vauhdilla on kyllä tullut.

    1. Kiitos! Tuo oli kyllä hyvä väri. Suositeltu pohjamaali oli ihan toista maata ja hieman jännitti, josko lopulliseen pintaan jää sama rusehtava sävy. Ei onneksi jäänyt..Voin lämpimästi suositella!

    1. Kiitos! Tässä(kin) asiassa pohdin pitkään valkoisen ja harmaan välillä. Valkoinen rappaus mustaa luukun karmia vasten olisi näyttänyt varmasti hyvältä. Jukka kuitenkin halusi ehdottomasti harmaan. Toisaalta valkoisessa rappauksessa on usein se ongelma, että tovin päästä luukun yläosa on ihan tumma savusta. Ja takka on hyvä kohde tuomaan kontrastia muuten aika valkoiseen olohuoneeseen. Joten harmaa siitä tuli! Tykkään kyllä.

  2. Hei, teillä on todella kaunis koti! Olemme hankkimassa Iso-Johannes-takkaa, ja googlettamalla löysin tänne kun olen arpomassa takalle väriä. Haluaisin tumman harmaan, mutta harmaa on vähän vaikea koska huolettaa ettei se näytä liian sinertävältä… Teidän takassa näyttää olevan tosi kaunis sävy, mikä se on?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s