Listattomat ikkunat – ehkä?

Ehkäpä se onnistui sittenkin – listattomat ikkunat siis. Joululomilla aloimme Jukan kanssa työstämään listattomia ikkunoita. Tai siis niin listattomia kuin niistä puutalossa voi omin pikku kätösin saada. Smyygilistat on pakko laittaa kipsilevyn reunaan, mutta tarkoitus olisi jättää kipsilevyn ja smyygin rajapinnasta listat pois. Tällöin ikkunan reuna seuraa seinän reunaa eikä mikään nouse toista korkeammalle. Koska smyygin rajapintaa ei voi vain pakkeloida umpeen halkeilun vuoksi, ajattelimme testata akryylia.  Pakkeloimme ikkunan reunat niiltä osin, missä smyygilista ja kipsilevy olivat huomattavasti eri tasolla. Pienemmät erotukset ajattelimme paikata vain akryylillä.

Tästä se alkoi. Smyygien sijoittelua ja sahaamista

Kannustalon Lato, listattomat ikkunat

Smyygilistat ikkunoihin, Kannustalon Lato

Smyyygilistat, Kannustalon Lato

Jukan mitatessa ja sahatessa, minä pääsin hiomaan ja maalaamaan valmiit smyygilistat

Smyygilistojen maalausta

Pienen puurtamisen jälkeen kaikki smyygit oli nakuteltu ikkunan pieliin. Heti tuli paljon siistimpi yleisilme!

Smyygilistat paikallaan

Sitten vain pakkelia isoimpiin tasoeroihin ja koloihin ja pohjamaali päälle. Pohjamaalin jälkeen Jukka taiteili akryylin saumakohtaan, joka toivottavasti ehkäisee halkeilua. Lopputuloksessa smyygin ja seinän rajapinnan voi kyllä nähdä läheltä katsottuna, eli ihan oikeista listattomista ikkunoita ei kai voi puhua, mutta yleisilmeeltään ikkunat ovat selkeälinjaiset. Ja mikä parasta, tuo tuli suhteellisen vähillä työtunneilla, ihan omin pikku kätösin. Mitä mieltä olette? Toimiiko?

Listattomat ikkunat

listattomat ikkunat

Listattomat ikkunat

Listattomat ikkunat

Tuossa viimeisessä kuvassa ikkunan alakulmassa näkyy hieman smyydin rajapintaa. Kokeilen vielä napata hyvän lähikuvan, josta saa käsityksen miltä ikkunat näyttävät lähituntumassa.

 

 

 

 

 

 

10 kommenttia artikkeliin ”Listattomat ikkunat – ehkä?

  1. Kiitos Suvi! Vähitellen näemme valoa tunnelin paässä. Vielä muutama asia ratkaisematta ja sitten voimme suunnitella jo muuttoa. Kiitos vinkistä, kävin heti kurkkaamassa. Minun silmät osuivat heti teidän pölkkylattiaan. Ihana idea! Samaa olen haaveillut meille seinälle.

 1. Tämä kirjoitus laitetaan kyllä talteen! Listattomat ikkunat myös meillä haaveissa ja budjetti kiittää jos se saataisi hoidettua edullisemmin. Ihanalta näyttävät myös teidän harmaat ikkunanpokat. Piti ihan miehelle näyttää, että pitäisikö meidänkin pohtia tummia valkoisten sijaan. Kauniisti kehystävät mahtavaa maisemaa!

  1. Moi Essi! Helppouteen nähden olen todellakin tyytyväinen ikkunoihin! Meillä (lue minä) arvottiin oikein urakalla ikkunan väriä. Valkoinen vai harmaa? Lopulta alkuperäinen suosikki harmaa voitti ja nyt olen todella tyytyväinen valintaan. Jossain toisessa blogissa, olisiko Koti Rinteessä(?) mietittiin juuri ikkunan värejä. Siellä tuli vastaan hyvä kommentti, jonka voin 100% allekirjoittaa. Eli jos sisä- ja ulkoikkunat ovat eriväriset, niin tuon väri vaihdoksen tulee näkemään. Meillä näin on saunan ikkunassa ja se pistää silmään. Onneksi kyseessä on pieni ikkuna, mutta voisin kuvitella että tuo häiritsisi paljon, jos olisi isoissa ikkunoissa olohuoneessa.

   1. Hyvä pointti. Enpä ollut asiaa noin tarkkaan vielä pohtinut. Meillä on nykyisessä asunnossa ikkunoiden sisäpokat ja listat maalattu jälkeenpäin valkoiseksi. Ei täällä ole haitannut väliero ulos, mutta nuo ovatkin pieniä ikkunoita. Uuteen kotiin kun on suunnitelmissa laittaa isot, lattiasta alkavat ikkunat, niin saattaisi häiritä. Pitää ottaa asia tarkastelulistalle 🙂

   2. Tuo voi olla myös omaa, joskus aivan järjetöntä, ykistyiskohtiin tuijottelua, eikä välttämättä häiritse läheskään kaikkia. Jukka usein pudistelee päätään kun käyn pohtimaan jotain pikkuasiaa yhdeltä jos toiselta kannalta 🙂

 2. Moikka! Hei voisitko auttaa sen verran, että onko noi teidän ikkunat minkä kokoiset? 😀 Meillä on just pohjapiirrustuksen lukkoonlyöminen työnalla ja noi teidän ikkunat on aika täydellisen passelit! 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s