taustaa

Inspiraatiota Luonnosta. Tummanharmaa Lato sulautuu täydellisesti ympäröivään tunturimaisemaan. Epäsymmetrinen ulkolaudoitus, tummat ikkunan karmit ja musta ovi toivottavat tervetulleeksi pohjoisen metsiin. Ladon yksinkertaisessa muotokielessä peilautuvat kaikki vuosisatojen aikana jänkän laidalle rakennetut heinäladot. Tontin takana kulkee puro ja etäämmällä kohoaa yksi suomen suurimmista tuntureista. Kelohonka nököttää tontin laidalla ja kuukkelit vierailevat lintulaudalla.

Ladon yksinkertainen olemus jatkuu sisätiloissa. Lattiaan asti ulottuvat ikkunat rajaavat ympäröivästä metsästä seesteisiä tauluja ja päästävät luonnon osaksi sisustusta. Ladon muotokieli korostaa suoria viivoja ja yksinkertaisia ratkaisuja. Yhtenäiset lattiapinnat luovat jatkuvuuden tunnetta. Listattomuutta tavoitteleva yksinkertainen sisustus korostuu pienissä yksityiskohdissa: avaraa valkoista, mustia yksityiskohtia, betonin rouheutta, ajopuun rosoista pintaa ja nahan pehmeyttä. Yksinkertainen skandinaavinen design yhdistyy itsetehtyihin huonekaluihin, pehmeisiin luonnon materiaaleihin ja rouheaan betoniin. Tavoitteena on luoda konstailematon koti pitkälti omin käsin ja omaan käyttöön.

Inspiraation lähteinä projektissa ovat toimineet Ulla Koskisen suunnittelema Lato – se alkuperäinen Kannustalon Lato, Asuntomessujen selkeälinjainen Maja sekä rakenteilla oleva rouhea-henkinen Musta Ovi.

MISTÄ KAIKKI ALKOI?
Omat suunnitelmamme alkoivat keväällä 2013, kun päätimme vaihtaa purjeveneen ostamisen omakotitalon hankintaan. Samalla maailman ympäri purjehdus vaihtui muuttoon takaisin kotimaan kamaralle – omalle tontille ja omaan taloon. Kolme vuotta Huippuvuorilla oli näköjään meille riittävästi.

Projektin alkuvaiheessa, kun emme tienneet mitä haluamme tulevalta talolta tai miten sen edes toteutamme, oli rakennus bloggaajien laajasta kirjosta paljon apua. Kun rakentamisesta ei tiedä tuon taivaallista ja itselleen on hyvin epäselvää miten talo käytännössä rakentuu, oli toisten kirjoituksista paljon apua.  Suuri kiitos siis kaikille, jotka ovat omia kokemuksiaan blogeissaan jakaneet! Virtuaalinen apu oli varsin tervetullutta jo pelkästään siksi, että joudumme tekemään kaiken suunnittelutyön etänä Huippuvuorilta käsin. Emme voineet käydä asuntonäyttöissä, emmekä messuilla ja materiaalit sekä kalusteet piti hahmottaa virtuaalisesti. Se vähäinen aika mitä meillä oli Suomessa, piti käyttää tehokkaasti. Jo tuolloin ajattelin että mikäli vain mahdollista, niin haluan tarjota saman avun toisille – siis jakaa meidän onnistumisen hetket sekä virheet ja kömmähdykset – joita tulee aivan varmasti – muille potentiaalisille rakentajille.

Tämä blogi lähtee siis liikkeelle virtuaalisen suunnittelun haasteista. Miten suunnitella oma koti etänä Huippuvuorilta käsin, kun lähimpään kauppaan on tuhat kilometriä ja vähintään puolentoista tunnin lentomatka? Syyskuusta alkaen olemme itse paikan päällä tontilla katsomassa elementtien pystyttämistä ja valvomassa rakennusprojektia.  Odotan jo nyt innolla sitä hetkeä, kun pääsen oikeasti kauppoihin hypistelemään tavaroita ja voin vierailla kaupoissa useampaan otteeseen vaikka viikon välein. Mitä luksusta!

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”taustaa

  1. Crazy in Love! Joka ikinen kuva ja valinta oli niin nappiin, että jään ehdottomasti seuraamaan tätä blogia! Kiitos ja älä ikinä lopeta 🙂

    1. Kiitos ihanasta kommentista ja sunnuntai-illan piristyksestä! Juuri täydellinen piriste muuttolaatikoiden keskelle!

Kommentointi on suljettu.